Links op het gebied van Bedrijfshulpverlening (BHV)

Laatste update: 11 februari 2004

Bedrijfshulpverlening.pagina.nl  
  Een startpagina-dochter met een groot aantal BHV-links(11/2/04)  
De samenwerkende EHBO-Verenigingen Nederland  
  Deze site geeft alle informatie over de EHBO-verenigingen, over veel voorkomend letsel (brandwonden e.d.) en bovendien ook nog een aantal downloadbare brochures.Let op: sommige daarvan zijn zo pittig van omvang (meerdere MegaBytes), dat het downloaden de nodige tijd in beslag neemt! (04-10-02)  
De brandweer op internet  
  De samenwerkende site van het Nationaal Brandweer Documentatie Centrum (NBDC) en de Nederlandse Vereniging van Brandweerkorpsen. Niet alleen veel over werkwijze, geschiedenis en organisatie van de brandweer, maar ook complete dokumentatiedossiers over (onder andere) 'Enschede', 'Volendam' en het WTC in New York (04-10-02)  
'Nationaal Centrum voor Preventie  
  Op deze site veel informatie over (onder andere) brandbeveiliging en criminaliteitspreventie (04-10-02)  
De site van het 'Nederlandse Focal Point'  
  Een aantal veelgestelde vragen over BedrijfsHulpVerlening wordt beantwoord op deze  
Het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV))  
  Het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) is opgericht door het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) en Het Oranje Kruis. Sinds 1 mei 1999 is het NIBHV actief als landelijk centrum op het gebied van bedrijfshulpverlening. (04-10-02)t  
RICAS  
  RICAS startte in 1992 als trainingscentrum voor brandweerkorpsen en bedrijfshulpverleners. Sindsdien is de onderneming aktief op het terrein van risico-advisering en veiligheidsopleidingen. De site biedt met name veel informatie op het gebied van Bedrijfshulpverlening: wetgeving, het berekenen van het noodzakelijke aantal BHVers, maar ook een samenvatting van het Brandbeveiligingsconcept Bedrijfshulpverlening, zeg maar het ''opleidingsprofiel' van de BHVer.
(04-10-02)
 

 

 


arbosite FNV Bondgenoten